26.3.2020

Najnovšie výzvy v súvislosti s COVID-19

  • Vzdelávanie na diaľku – tzv. e-learning, nie je žiadna novinka a za normálnych okolností dopĺňa a zvyšuje úroveň vyučovania. Situácia v súvislosti s koronavírusom toto tvrdenie mení a momentálne e-learnig predstavuje možnosť, ako čo najefektívnejšie pokračovať vo výučbe.
  • Práca z domu – koronavírus len urýchlil rastúci trend práce z domu, vďaka čomu sa milióny ľudí stali vzdialenými pracovníkmi takmer cez noc. Spoločnosti sa snažia pokračovať v činnosti uprostred globálnej pandémie, ale to nemusí byť pozitívny krok pre pracovníkov a ich produktivitu. Mnohé štúdie pred vypuknutím pandémiu poukazovali na benefity práce z domu, ale teraz s rapídnym nárastom vzdialených pracovníkov sa ukáže do akej miery je toto riešenie efektívne. Predpokladáme, že rok 2020 bude rokom stratených inovácií v rôznych odvetviach.
  • Streaming – nie je prekvapujúce, že s obmedzeniami voľného pohybu a karanténou miliónov ľudí, ako následok pandémie, väčšina poskytovateľov streamovacích služieb zaznamenala obrovský nárast dopytu s mnohými novými predplatiteľmi. Streamovacie platformy vrátane služieb Netflix, YouTube, APPLE TV + a ďalších boli nútené znižovať kvalitu videa v Európe na základe enormného dopytu a zo strachu z obrovskej záťaže na globálnu infraštruktúru.
  • Online nákupy – Mnohé internetové obchody zaznamenali obrovský nárast objednávok. Jedná sa hlavne o online nákup potravín, medicínskych a dezinfekčných prostriedkov a liekov. Avšak v ostatných odvetviach nastala recesia. Mnohí maloobchodníci sa snažia vykompenzovať a stlmiť prípadnú stratu a ponúkajú dopravu zadarmo, 20 až 30% zľavu od určitej hodnoty nákupu, ale v mnohých prípadoch ani to nie je dostačujúce. Neistota ohľadom koronavírusu a obavy zo straty pravidelného príjmu jednoducho núti ľudí si utiahnuť opasky.

Všetky tieto výzvy majú jeden spoločný pilier. Tým je rýchle, bezvýpadkové a bezpečné pripojenie nie len pre spoločnosti, ale hlavne pre domácnosti v súvislosti s prácou z domu. Ďalej sú to bezpečné a rýchle WEB-ové aplikácie a nástroje potrebné pre spomenuté vzdelávanie alebo prácu z domu, bezpečné VPN siete či možnosť vzdialenej pracovnej plochy (pre prípad že aplikácia nie je Webová)

Spoločnosť SophistIT, s.r.o. ponúka širokú škálu produktov, ktoré pokrývajú spomenuté požiadavky a prispievajú k bezpečnosti a efektivite vašej infraštruktúry a aplikácií:

Other posts

Zabezpečenie kontinuity podnikania v priebehu krízy COVID-19

Z dôvodu rýchleho šírenia ochorenia COVID-19, sú nároky na IT infraštruktúru, aplikácie a zamestnancov vo...

Najnovšie výzvy v súvislosti s COVID-19

Vzdelávanie na diaľku – tzv. e-learning, nie je žiadna novinka a za normálnych okolností dopĺňa...

8 tips for safe internet browsing that everyone should know

As European day for safer internet day is approaching, we should learn simple tips for safe internet browsing Make sure...